תתענגו על זאכרטורטה האגדי: תענוג וינאי של דורות
מבוא להכנת עוגת זאכרטורטה וינאית
ברוכים הבאים לעולם הקסום של האפייה הווינאית! היום, אנחנו יוצאים למסע מענג ליצירת עוגת זאכרטורטה האגדית. התכוננו לסימפוניה של טעמים כאשר אנו משלבים שוקולד עשיר, שקדים עדינים ומשמש חריף לכדי יצירת מופת שתרתק את בלוטות הטעם שלכם. בואו נצלול לתוך אומנות יצירת הפינוק הווינאי האייקוני הזה ונגלה את הקסם שטמון בכל פרוסה. התכוננו לשפר את כישורי האפייה שלכם ולהתמכר לדקדנס של Zachertorte!
מרכיבים:
- 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
- 1 כוס סוכר מגורען
- 6 ביצים גדולות, מופרדות
- 7 אונקיות (200 גרם) שוקולד מריר, מומס
- 1 כוס שקדים טחונים
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס ריבת משמש
- 1/4 כוס רום (לא חובה)
- אבקת סוכר לניקוי אבק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ'.
- קרמים בקערה גדולה את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את השוקולד המומס.
- מערבבים בקערה נפרדת את השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת היבשה הזו בהדרגה לבלילת השוקולד, ומערבבים עד להטמעה טובה.
- בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות נוקשות. מקפלים בעדינות את החלבונים הטרופים לתוך הבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון.
- אופים כ-40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן מעבירים אותו לרשת להתקררות מלאה.
- לאחר שהעוגה התקררה, פורסים אותה לרוחב לשתי שכבות.
- בסיר קטן מחממים את ריבת המשמשים והרום (אם משתמשים) על אש נמוכה עד להמסה ואיחוד.
- מורחים שכבה דקה מתערובת ריבת המשמש החמימה על שכבת העוגה התחתונה.
- מניחים מעל את השכבה השנייה ומורחים את יתרת תערובת ריבת המשמשים על כל העוגה.
- מניחים לעוגה להתייצב לזמן מה, ואז מפדרים את החלק העליון באבקת סוכר.
- הגישו את עוגת הזאכרטורטה בטמפרטורת החדר ותיהנו מטעמי השוקולד-שקדים העשירים שלה.
התענגו על העונג הדקדנטי של עוגת הזאכרטורטה הווינאית הזו – יצירת מופת אמיתית של אפייה אוסטרית!