לאתגר את החיך במטבח של בירת האוכל וינה
מבוא לקולינריה בוינה
לוינה יצא מוניטין רב כאחת מבירות המוזיקה הקלסית, הואלס והאופרה. אך וינה היא גם אחת מבירות האוכל המשובח באירופה. בביקורכם בוינה, אל תהססו לאתגר את החיך שלכם ולטעום דברים חדשים, שכן המסעדות בוינה המציעות תפריטים מגוון גדול פרודוקטים, משתמשות בחומרי גלם איכותיים וטריים כמידי יום, והתפריט טעים עד אין סוף מהמנה העיקרית ועד לקינוח.
המנות הבולטות בוינה ללא ספק הם השניצל הוינאי שמוגש דק וענק, עוגת הזאכרטורטה, והשטורדל תפוחים, שעליהם התיירים מתענגים במסעדות השונות. למי שמעדיף אוכל רחוב, גם דוכני אוכל הרחוב לא מביישים את הפירמה, מנת הנקניקיות עם צ'יפס/פירה והסלט המוצעות בדוכני ביצינגר והוהן מרקט המומלצים, טעימות להפליא. תפוח האדמה במלח מבוקש בוינה כנישנוש עם בקבוק בירה, ה"דונר-קבאב" (שווארמה) המיובא ע"י מהגרים מטורקיה פופלרית בקרב התיירים והצעירים המקומיים, דברי המאפה השונים שחלקם מיובאים (מתכונים)מארצות הבלקן פופלריים בדוכני הרחוב, כמו כן תמצאו ערמונים קלויים, אוכל סיני מוקפץ, ועוד.
את צמאונכם תוכלו להרוות במשקה האהוב על המקומיים "הגלו-ווין" החם (יין נטול אלכוהול, מתאדה עם החום) והכל שווה לכל כיס. גם מקומן של המסעדות הישראליות הכשרות לא נפקד בוינה, תוכלו למצוא מסעדות ישראליות כשרות עם תפריטים עשירים ומגוונים, מאוכל בוכרי, איטלקי, סיני, מאפיות, וכמובן ישראלי.
זאכרטורטה (Sachertorte)
אחת העוגות המובילות בוינה היא הזאכרטורטה (Sachertorte), זו היא עוגת שוקולד עם שכבת קרם באמצע ושוקולד קשיח כציפוי, היא מוגשת עם קצפת ליד. את הזאכרטורטה ניתן למצוא בבתי הקפה השונים וגם במסעדות, אך המקדש של הזאכרטורטה והשטורדל תפוחים נמצא בבית קפה /קונדיטוריה בשם דאמל "Demel" במרכז וינה, למרות שעשוי להיות שם תור ארוך, ההמתנה תהיה שווה לכם!
הנקניקיות עם הפירה (KASEKRAINER)
נקניקיות "KASEKRAINER" המפורסמות של וינה המוגשות עם צ'יפס וסלט או פירה תפו"א, אהובות בקרב המקומיים ובקרב המטיילים כאחד. ישנם מספר דוכנים המגישים את נקניקיות ה "KASEKRAINER", כל דוכן מגיש את הנקניקיות בדרך שלו. מהדוכני הנקניקיות היותר מומלצים על ידי המקומיים הם, דוכן הנקניקיות ביצינגר הנמצא ברחוב אלברטינה-פלץ ודוכן בורנורסט שנמצא בהוהן מרקט.
השניצל הוינאי (Viennese schnitzel)
השניצל הוינאי….לא מעט מתכונים במטבח הוינאי יובאו מארצות הבלקן, כך גם השניצל הוינאי שעשה עליה מאיטליה במאה ה 19 ע"י מצביא אוסטרי ששירת באיטליה, אבל מה זה משנה כאשר מדברים היום על שניצל מתכוונים לאוסטריה, כפי שאומרים פיצה מתכוונים לאיטליה. כאמור השניצל הוינאי שמקורו במאה ה 19 עשוי מנתח בשר המטוגן בחמאה. מאז ועד היום עבר השניצל והתפזר בארצות העולם והפך למאכל פופולרי בכל מקום. עם הזמן כל מדינה המציאה לה יותר ממתכון אחד לנתח הבשר, שגם הוסב לנתחי עוף לרוב, וחזיר.
בוינה ישנן לא מעט מסעדות המכינות את השניצל הוינאי הדק והגדול המוגש עם תוספות שונות כמו פירה תפו"א וסלט מקומי, וקשה יהיה לקבוע איזו מסעדה מכינה את השניצל הכי טעים.
שטרודל תפוחים (Apple Strudel)
מה לא נאמר על האפלשטרודל (Apple Strudel) קינוח המאפה הוינאי האולטימטיבי המורכב משכבות מרופדות של בצק העוטפות מילוי תפוחים צימוקים ושקדים. האפלשטרודל הנאפה בתנור מוגש בכל בית קפה בוינה, כך שאם אתם מבקרים בבירה האוסטרית זה יהיה בלתי אפשרי לא להיחשף לקינוח הדגל הלאומי הטעים והמשובח של אוסטריה, המוגש עם או בלי סוכר בתוספת של כדור קצפת.
הגעתם לאחד מבתי הקפה הטובים בוינה הזמנתם לכם את השטרודל, אל "תשכחו" להזמין לכם גם כוס קפה משובח להשלמת החגיגה הקולינרית.