מתכון הכנה של שטרודל תפוחים (Apple Strudel)
פתיח להכנת עוגת שטרודל תפוחים וינאי
ברוכים הבאים לעולם המענג של המאפים הווינאיים! היום אנחנו יוצאים למסע קולינרי ליצירת פינוק וינאי קלאסי – שטרודל תפוחים המעורר תיאבון. הצטרפו אליי כשאנחנו צוללים לתוך אומנות בצק הפילו, תפוחים מתוקים עם קינמון, והארומה שממלאת את האוויר כשהקינוח האהוב הזה נאפה לשלמות. התכוננו להתפנק עם הטעמים העשירים והטכניקות המסורתיות של המטבח הווינאי. בואו נתחיל בהרפתקת השטרודל שלנו!
מרכיבים:
– 2 כפות של קמח
– 1/4 כפית מלח
– 1/2 כוס חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות
– 1/2 כוס מים חמימים
– 1 כפית חומץ לבן
– 4-5 תפוחים גדולים, קלופים, מגורעים וחתוכים לרצועות דקות
– 1/2 כוס סוכר מגורען
– 1 כפית קינמון טחון
– 1/2 כוס פירורי לחם
– 1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
– אבקת סוכר לניקוי אבק
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. חותכים פנימה את החמאה הקרה בעזרת חותכן בצק או באצבעותיך עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
3. בקערה נפרדת מערבבים מים חמימים וחומץ. מוסיפים בהדרגה את תערובת המים לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב עד שהבצק מתאחד.
4. מעבירים את הבצק על משטח מקומח ולשים כ-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק. מעצבים אותו לכדור, מכסים במטלית לחה ונותנים לו לנוח 30 דקות.
5. בינתיים מכניסים לקערה את פרוסות התפוחים עם סוכר, קינמון, פירורי לחם וצימוקים (אם משתמשים). להפריש.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה מלבני דק.
7. מורחים את תערובת התפוחים בצורה אחידה על הבצק ומשאירים גבול סביב השוליים.
8. מרימים בעדינות צד אחד של הבצק ומגלגלים אותו תוך כיד הידוק, ויוצרים צורת רול. אוטמים את הקצוות על ידי הצמדתם יחד.
9. מעבירים את השטרודל לתבנית האפייה המוכנה כשהצד התפר כלפי מטה. מברישים את החלק העליון בחמאה מומסת.
10. אופים כ-35-40 דקות או עד שהשטרודל מזהיב.
11. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט ומפדרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
12. פורסים ומגישים את עוגת שטרודל התפוחים חמימה עם קצפת או גלידת וניל אם רוצים.
תהנה מעוגת שטרודל תפוחים וינאית תוצרת בית!